Sayfalar

Sayfalar

22 Temmuz 2014 Salı

FİKRİN ŞEYTANLARINI SUSTUR!


Eûzü Billâhi mineş şeytânir raciym

diyerek başlamak isterim sözlerime zira başlıkta ŞEYTAN kelimesi geçtiği için Rabb’ime sığınırım!... AMİN…

Ay İkizler Burcu’nda hareket ediyor… Bilgi, iletişim ve haberleşmenin ivme kazandığı günlerdeyiz. Pazarlama, tanıtım ve reklam yapmak istediğimiz şeyleri rahatlıkla tanıtabiliriz. Her bilgiyi anlamaya ve öğrenmeye çalışırız. Bu etkileşimde yüzeysellik etkisi görülebilir. Bu sebeple, konuları ve bilgiyi biraz ondan biraz bundan öğrenmeye çalışmak sorun ve sıkıntılara sebep olabilir. İletişimin abartılı boyutlarda olması zaman zaman dedikodu ve yanlış anlamalara sebebiyet verir. Yazışma ve sözleşmeleri dikkatli okumakta fayda vardır. Aşırı mantıklı davranışlar sergileyebiliriz. Bu sebeple, karşımızdaki kişilere karşı empatik olamayabiliriz. Omuz, kollar, eller, üst solunum yolları ve bronşlar hassasiyet kazanacaktır. Romatizmal ağrılar baş gösterebilir. Sağlıklı yağ ve potasyum kullanımı bu evrede size fayda sağlayacaktır.

Merkür/Pluton 180’lik açısı ciddi fikir çatışmalarına sebep olacaktır. Yengeç/Oğlak aksı milliyetçi, taraflı ve duygusal taşkınlığa müsait düşünceleri açığa çıkartacaktır. Fikrimizdeki ŞEYTANLAR Öz’den Söz’e dile gelecektir! Nefsimiz ciddi bir sınavdan geçerek işlevini yitirmiş, işe yaramayan davranış kalıpları ve düşünceleri yeniden yapılandırmak suretiyle ortadan kaldıracaktır. Aile içi şiddet, kadın cinayetleri yada dayak haberleri, töre ve geleneklerden kaynaklı olaylar gündeme gelecektir. Bu etkileşimde iletişim, konuşma, anlatma ve izah etme noktalarında asabiyet görülecektir. Rabb’im Tevvab olan ism-i şerifleri yüzüsuyu hürmetine dilimize Latif, gönlümüze Halim, aklımıza Fettah kuvvelerini aşikar etsin Biiznillah…

Birbirimizi dinlemeyi unuttuğumuz son zamanlarda MERKÜR/PLUTON karşıtlığı Kuddüs olan Rabb’in arındırması, temizlemesi sayesinde UZLAŞMAYI öğrenmemize yardımcı olacaktır. Celali ya da Cemali bir yaklaşımla konuları anlamayı seçersek; Celal olan Rabb Semi kuvvesiyle DİNLEMEYİ, ALİM ismiyle ANLAMAYI, NUR ismiyle İDRAK etmeyi sağlatacaktır.

Gerilim, zorlanma ve NEFSİMİZE ağır gelen durumlar sonucu karşılaştığımız konuların ortaya çıkması söz konusu olursa ÖZ’e dönerek soralım; BEN KİMİ DİNLEMEDİM? NEYİ DUYMAYI SEÇMİYORUM? Karşımızda konuşanında, dinleyeninde BİZ’in yani Rabb’in kendisi olduğunu UNUTMADAN hareket etmek bu etkiyi HAYIRLI şekilde değerlendirmemize yardımcı olacaktır Biiznillah…

Gün içerisinde 7 kere Ayetü’l Kürsi okumak fayda sağlayacaktır…

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm

Ay/Neptün 90’lık açısı duygusal dağılma etkisini ortaya çıkartacaktır. İkizler/Balık aksı düşünsel, iletişimsel DAĞILMA, KAFA KARIŞIKLIĞI ve BAĞIMLILIK temayülü yaratabilir. Bu etkileşimde dua, ibadet ve manevi konulara yönelmek iyi olur. Hz. Muhammed SAV efendimizin hayatını okuyabilir, sabır ve sebat gösterdiği konularda kendimize bakarak Hz. İnsan olma yolunda eksiklerimizi görerek FARKINDALIK kazanabiliriz.

Negatif zan ve düşüncelerden korunmak için Nas ve Felak Sureleri’ni okumanızı da öneririm!

Eûzü Billâhi mineş şeytânir raciym

"B"ismillâhir Rahmânir Rahıym

(1) Kul e'ûzü BiRabbil felak; (2) Min şerri mâ halak; (3) Ve min şerri ğâsikın izâ vekab; (4) Ve min şerrin neffâsâti fiyl'ukad; (5) Ve min şerri hâsidin izâ hased.

 

Eûzü Billâhi mineş şeytânir raciym

"B"ismillâhir Rahmânir Rahıym

(1) Kul e'ûzü BirabbinNâs; (2) Melikin Nâs; (3) İlâhin Nâs; (4) Min şerril vesvâsil hannâs; (5) Elleziy yüvesvisü fiy sudûrin Nâs; (6) Minel cinneti ven Nâs.

Son olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ’a salavat getirelim!

Cezallahu Anna Seyyidena Muhammeden Ma Huve Ehluh

 

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim

Sevgiler,

Güçlü Metin



 

Ahmed Hulusi’nin Kuran-ı Kerim Meali’ni aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz


‘Dua ve Zikir’ hakkında detaylı bilgi için
http://www.ahmedhulusi.org/kitap/duavezikir/