15 Haziran 2014 Pazar

SÜKUNET


Ay Oğlak Burcu’nda hareket ediyor… Ağırlık ve gerçekliğin tüm etkilerini net şekilde hissederiz. Oğlak Burcu ‘sorumluluklar’ ile ilgilidir. Bu sebeple, bugünlerde gerçeklik penceresinden hayat alanına bakabilir, keskin değerlendirmelerde bulunabiliriz. Acımasız, gaddar ve katılık olmasına rağmen su götürmez bir gerçekliğin güvenini hayatımızda hissederiz. Sorumluluk gerektiren işlere başlamak, ciddi kararlar almak için uygun etkiler vardır. Bu evrede uzun süredir hayatımızda ‘ne yapmalıyım’ sorusuna cevap alabilir, hayat yolumuza objektif bir pencereden bakabiliriz. Karar almak, sürdürmek için doğru zamanlardır. Bilinçaltı çalışmaları ve terapiler için uygun etkiler verir. Kemikler, deri, dizler ve eklemler hassasiyet kazanır. Zorlayan egzersiz ve hareketlerden uzak durmakta fayda vardır. Bu evrede tuz ve potasyum kullanımı önemlidir. Deniz veya kaya tuzunu yemeklerimize eklemekte vardır. Kayısı, muz, ananas, yoğurt vs… gibi potasyum değeri yüksek gıdaları da ayrıca tüketebiliriz.

Ay/Venüs 60’lık açısı ilişkiler konusunda uyum, denge ve ahenk getirecektir. Oğlak/Boğa aksı sağlam, kalıcı, gerçekçi oluşumlara zemin hazırlayacak, hareketlerimizde tutarlılık kazandıracaktır. Bu etkileşimde eviniz, arsanızla, maddi olan konularla ilgilenmek yararlı olabilir. Ganiyy olan Rabb’in Muğni ve Rahman suretinde tezahürü aşikar olacaktır.

Ay/Jüpiter 180’lik açısı abartılı davranışlara sebep olabilir. Oğlak/Yengeç aksı ailevi değerler, gelenek, atalar ve geçmişte yaşanan duygusal konuların yeniden gündeme gelmesine sebebiyet verebilir. Bu noktada HADDİ AŞAN DAVRANIŞLAR ve SONRADAN PİŞMANLIK DUYACAĞIMIZ hareketlerden uzak durmakta fayda vardır. Yakın çevremiz, arkadaşlarımız ve ailemizle yada evimizde keyifli zamanlar yaşayabiliriz. Kabıd olan Rabb’in Basıt ve Kuddüs olan kuvveleri aşikar olacaktır.

Öğlen saatlerine kadar süregelen bu etkileşim Ay’ın Boşluğa girmesiyle birlikte sonlanacaktır. Ay Boşluk enerjisinde olduğu zamanlarda yeni bir işe başlamak, girişimlerde bulunmak yada hedef belirlemek için UYGUN ETKİLER YOKTUR! Bu evre YARIM KALAN İŞLERİ TAMAMLAMAK yada SÜREGELEN İŞLERE DEVAM ETMEK için uygundur!

Yay Burcu’nda Dolunay ve Etkilerini incelediğim makaleme aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz


En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim

Sevgiler,

Güçlü Metin

 
Üstad Ahmed Hulusi’nin Kuran-ı Kerim Meali’ni aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz


‘Dua ve Zikir’ hakkında detaylı bilgi için