12 Mayıs 2014 Pazartesi

İLİŞKİLERDE ANLAYIŞ VE EMPATİ ZAMANI


Ay Terazi Burcu’nda hareket ediyor… İkili ilişkiler, ortaklıklar, başkalarına olan davranış şeklimiz bu etkileşimi en iyi şekilde anlatır. İnsan ilişkileri aşırı şekilde ön plana gelir. Sosyalleşme, dışa dönüklük ve keyfe düşkünlük etkileri görülebilir. Doğru ve iyi karar alma mekanizmaları harekete geçer. Psikolojik gelgitler yaşamaya müsait etkiler vardır. Adaletli karar alma etkileri yoğun olarak görülür.

Ay/Jüpiter 90’lık açısı abartılı tepkiler açığa çıkartır. Terazi/Yengeç aksı ilişkilerde abartılı duygusal reaksiyonlara sebep olabilir. Bu noktada ‘ilişkilerde’ beklenti içerisinde olduğumuz, özümüzü beslediğimiz, kendimizi karşımızdaki kişiden ayrı gördüğümüz her türlü durum bizleri EGOSAL TEPKİLERE götürecektir. Jüpiter’in her türlü açısı ŞİFA enerjisi taşır. İkili ilişki ve ortaklıklar içerisinde BEN ve ÖZ arasında DENGE kurmakta güçlük çektiğimiz noktalarda zorluk çekeceğimizi söyleyebilirim. Zira kendi ‘BEN’ dediğimiz kişiye söz geçiremez ve dönüştüremezken karşımızdaki ‘SEN’ den bunu beklemek bir hayli haksızlık olacaktır.

Ay/Uranüs 180’lik açısı ‘ani’ çıkışlara sebep olacaktır. Duygusal tezahürler sonucu oluşan anlık tepkiler tez karar alma mekanizmalarını harekete geçirecektir. Koç/Terazi aksı İLİŞKİLER ve ORTAKLIK alanlarında uzun süredir devam eden, çözüm bekleyen konular hakkında HAREKETE GEÇ etkisi yaratacaktır.

Venüs/Mars 180’lik ilişkilerde çekişme, zorlanma ve mücadele etkisi yaratacaktır. Koç/Terazi aksı içgüdüsel davranış, bastırılmış cinsellik gibi temaların açığa çıkma durumuna dikkat çekiyor. Dürtüsel davranmak doğru olmayabilir. İlişkilerde agresif, kavgacı bir yapı sergilemek huzur kaçıran, istenmeyen durumlar ortaya çıkartacaktır. Cebbar esmasının aktive olduğu bu etkileşimde Halim ve Vedud esmaları dengeleyici olacaktır.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,

Güçlü Metin