7 Ocak 2014 Salı

ŞİŞŞT ŞİŞŞT SAKİN OL, SİNİRLERİNE HAKİM OL

Ay Koç Burcu’nda hareket ediyor. Hareketli, enerjik, patlamaya hazır duygular hayat alanımızı kuşatacak. Olaylara duygusal agresyon göstermeden yaklaşmak gerekiyor. Cesaret gerektiren işlere girişebilir, yeni başlangıçlar yapabiliriz. Çocuksu ve alıngan davranabiliriz. Sebepsiz alınganlık sonucu gergin ve sinirli davranışlar sergileyebiliriz.
 
Ay/Pluton 90’lık açısı baskıcı ve kontrolsüz güç mekanizmalarını devreye sokabilir. Üzerimizde baskı, zorlanma, mücadele ve psikolojik huzursuzluk hissi yaratabilir. Pluton, Cennet’ giderken ‘arınma’ yaşadığımız alandır. Ruhsal borçlarımız, günahlarımız, biriktirdiğimiz negatif karmik yükler gün gelir bünyede kanser olarak aşikar olur yada bizi üzen bir kişi olarak fiziksel alemde vücut bulur. Hepsi aynı noktada habis duyguyu dışarı atmak için Allah’ın ŞAFİ esması gereği şifaya zemin hazırlamasıdır. Koç-Oğlak aksı YENİDEN YAPILANMA sürecine işaret eder. Devam eden yapının sarsılmasına işaret eder.
 
Ülke haritası açısında bakarsak; siyasi liderler, yöneticiler ve dış ülkelerden gelen baskılanma etkisini açıkça görebiliriz. 11. Eve doğru giden bir Koç etkileşimi olduğundan meclis, partiler ve hükümetin grupları harekete geçebilir. Sosyal aktivasyon grupları harekete geçebilir. Burada dışarıdan gelen bir etki var.
 
Güneş/Mars 90’lık yönetici ve lider konumda kişilerin ani çıkışlarına işaret ediyor. Bireysel bazda otorite figürleriyle mücadele etme eğiliminde olabiliriz. Sukün halini koruma gerekiyor. Ani hareketler geri dönüşümsüz durumları ortaya çıkartabilir. Güneş başarı, terfi ve kendini ortaya koyma temalarını aşikar eder. Mars aktivasyonu bireysel sinir, öfke, aşırı hırs ve öfkeyi beraberinde getirebilir. Oğlak-Terazi aksı hukuki, geleneksel otorite ve eski olana duyulan DEĞİŞİM isteğini sembolize eder. Zan perdesi Rabbin bizlere sınavıdır. Nefsaniyet mertebesini aşabilmek için Zan perdesini yırtmak, dışarı çıkmak gerekir. Öfke duygusunun geçici bir sınav olduğunu düşünün.
 
Ülke haritası açısından bakıldığında; askeri, siyasal, geçmiş ve köklerden gelen sorunların patlak vereceği durumlar yaşamak mümkündür. Ülke topraklarını ilgilendiren süreçlerde bazı sorunlar yaşanabilir.
 
Güneş/Jüpiter 180’lik ukala, kibirli ve ben bilirim davranışlarına sebep olabilir. Ayrıca aşırı uçlarda fanatik eğilim ve sempatizanlık yaratabilir. Fikirlerinizi savunun ama başkalarının özgür alanlarına saygı duymayı unutmadan bunu yapmanız doğru olacaktır. İç ilişkilerimizde suçlamak, ayrımcılık ve aşırı milliyetçi yada dini tutumların karşı karşıya gelmesi söz konusu olabilir. Lider konumunda kişiler, otorite figürleri kışkırtıcı söz ve çıkışlarda bulunabilir. Ben ve Sen yok! BİZ olmaktan ayrı durmayalım… Çünkü hepimiz İNSAN olma şerefine nail olmuş, yaratılmışız. İman ve Teslimiyet kalelerini her daim İnanç ve Sevgi’yle dolduralım.
 
Ay/Mars 90’lık sinirli ve aceleci tavırlara sebep olabilir. Aşırı acele ve hareketli tavırlar kaza ve sakatlanmalara sebep olabilir. Güç gerektiren spor yapan kişilerin bu açılarda temkinli olmasında fayda var. Acele karar vermek için uygun etkiler yok. Sakin ve sükun olmakta fayda var. Çevremizde bizi sinirlendiren kişi ve koşullara Allah’ın esma yansıması olarak bakarsak kızmak mümkün olmaz değil mi? Sabır esmasını aktive etmekte fayda var. Koç-Terazi aksı ilişkilerde bozulma etkisi yaratabilir.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin