29 Ocak 2014 Çarşamba

DÖNÜŞÜM KRİZLERİNİ FIRSATA ÇEVİRİN

Ay Oğlak Burcu’nda hareket ediyor… Ciddi, mesafeli, katı ve duyguları göstermekten imtina edebiliriz. İşimizle meşgul olabilir, disiplin göstermek gereken konulara yönelebiliriz. Ay Oğlak Burcu’nda hareket ederken süregelen yapıyı gözden geçirmek, uzun süredir sonuçlandırmaya çalıştığımız işlere yönelmek için uygun etkiler var. Kemik, deri, cilt ve dişlerde hassasiyet meydana gelebilir.
Ay Balzamik evrede ilerlediğinden yeniden yapılanma, bırakma ve dönüşüm temalarını içerisinde barındırmaktadır. Toprak grubunda yer alan bir etkileşim olduğundan ayrıca toprak, ev, yer gibi konularda değişim dönüşüm ve harekete işaret eder. Zira Jüpiter(Yengeç) karşıtlığı bu etkileşimi doğal bir felakate dönüştürebilir. Ay(toplum-yaşanılan yer) ve Jüpiter(genişleten, abartan) etkisiyle BALZAMİK evrede böyle bir değişim, dönüşüm etkisi yaratabilir. Bu aynı zamanda Oğlak-Yengeç aksı olması sebebiyle toplumsal kollektif bilinç(balzamik-12.ev teması) dönüşümü, sarsılması olarakta nitelendirilebilir. Aynı zamanda değişmez otorite, devlet figürlerinde dönüşüm, değişim ve şifalanma etkisi yaratabilir. Eski mitlerde büyü, maji ve karanlık etkiler adına muazzam etkiler göstermesi için büyücülerin bu etkileri beklediklerini okumuştum. Olumlu anlamda BIRAKMAK istenilen durumlar için kullanabilirsiniz. Ağırlık ve yükleri BIRAKMAK, kötü bir alışkanlığa ‘GÜLE GÜLE‘ demek için uygun etkiler var. Bu etkileri olumlu şekilde kullanabilirsiniz. Astrolojide iyi yada kötü etki yoktur sadece DOĞRU KULLANIM vardır.
Güneş/Uranüs 60′lık açısı yaşam enerjisinin sıradışı, eğlenceli ve zeki bir şekilde dışa aktarımı olarak anlatabiliriz. BENenerjisini doğru şekilde anlatabilirsiniz. Uranüs enerjisi kollektif bir enerjiye işaret edeceğinden otorite figürlerinin sıradışı, yaratıcı ve zeki söylemlerini duyabiliriz. Olumlu bir etkileşim olmasına rağmen karşımızda Uranüs var dolayısıyla kimlik ve BEN egosunu yıkıcı, abartılı ve umursamaz bir tavırla ortaya koymak ilerleyen süreçte pişmanlık yaratabilir. Ani kararlardan kaçının, sabır ve sükunet iyidir.
Ay/Jüpiter 180′lik açısı abartılı, kibirli ve fanatik eğilimde fikirlere işaret ediyor. Oğlak-Yengeç aksında meydana gelen bu etkileşim gelenekçi, antimodernist kişilerin toplum üzerinde baskı yaratmasına sebep olabilir.
Venüs/Jüpiter 180′lik ilişki, eğlence konusunda abartılı davranışlara işaret edebilir. İlişkilerde gerginlik, agresyon ve boyundan büyük laf etme eğilimleri söz konusu olabilir. Jüpiter tüm bu etkileşimde ‘gerçek‘ bir sorunu mercek altına alarak gösterebilir. Sorun abartılı bir boyuta ulaşmış olabilir yada biz uzun süredir görmezden geliyor olabiliriz. Her iki durumda da İLİŞKİ anlamında FARKINDALIK kazandıracağını söylemek mümkündür.
Ay-Venüs kavuşum/Jüpiter 180′lik ‘Kollektif’ olarak makro düzeyde bakarsak İLİŞKİLER konusunda ciddi bir ŞİFAsüreci olacaktır. Kolay bir etki değil elbette! Bırakamaktan imtina ettiğimiz herşeyi BIRAKMA sürecinde olduğumuzu söyleyebilirim.
Ay/Mars 90′lık gerginlik, sinir, asabiyet ve agresyon enerjisini yaratacaktır. Yengeç-Terazi aksı toplumsal huzurun bozulacağına işaret ediyor. Yukarda bahsettiğim yer küre enerjisini aktive edebilir. Ay, Dünya ile doğrudan ilgilidir, Mars ise ateş enerjisiyle deprem, volkan patlamalarına sebep olabilir. Bireysel bazda bakarsak ani hareket, acelecilik kazalara sebep olabilir. Ağzımızdan çıkanı iyi duymak gereken bir süreçteyiz.
Ay 18.00 sularında boşlukta hareket edeceğinden yeni başlangıçlar, kararlar ve adımlardan kaçınmakta fayda var.
Günün genel teması gergin enerjiler içerdiğinden anlaşma, sözleşme ve ani kararlardan uzak durmanızı öneririm. Zira Merkür Günü’nde iletişim ön plana çıkar. Bugünde bu etkileri bireysel ve kollektif iletişimde sektelere sebep olacağından TEMKİNLİ olmakta fayda var.
Ayete’l Kürsi, Felak ve Nas surelerini okumanızda yarar görüyorum! Yada derin meditasyon ve tefekkür ederek temiz enerjilerle auranızı BEYAZ ışıkla kapattığınızı düşünün, imgeleyin. Tüm olumsuz enerji ve blokajlara karşı fiziksel ve ruhsal enerjinizi koruyun.
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
Sevgiler,
Güçlü Metin