8 Ocak 2014 Çarşamba

AGRESİFİM, KOMPLEKSLİYİM…

Ay Koç Burcu’nda hareketine devam ediyor. Hareketli, enerjik, patlamaya hazır duygular hayat alanımızı kuşatacak. Olaylara duygusal agresyon göstermeden yaklaşmak gerekiyor. Cesaret gerektiren işlere girişebilir, yeni başlangıçlar yapabiliriz. Çocuksu ve alıngan davranabiliriz. Sebepsiz alınganlık sonucu gergin ve sinirli davranışlar sergileyebiliriz
 
Güneş-Ay 90’lık etkisi başarılı olmak, kendimizi göstermek için mücadele etmek gerekliliğini ortaya koymaktadır. Otorite ve yönetici konumundaki kişilerin üzerimizde baskılayıcı ve gergin enerjilerini hissedebiliriz. Ruhsal anlamda yorgun, tükenmiş ve hareket alanımızda kısıtlanma etkileri ortaya çıkabilir. Aşırı hırs ve mücadeleden uzak olmak, otoriteye başkaldırma isteğimizi sakin olduğumuz zamanlara saklamak yerinde olacaktır. Oğlak-Koç aksında gerçekleşen bu açı lider ve söz sahibi olan kişilerin geleneksel fikirlerini halk üzerinde baskıcı olarak kullanma yoluna gideceğini gösterebilir.
 
Mikro açıdan; yöneticiniz, eşiniz, babanız gibi sizin için otorite konumunda olan kişilerin sizi zorladıklarını hissedebilirsiniz.
 
Ülke haritası açısından bakıldığında ise askeri, siyasal, geçmiş ve köklerden gelen sorunların patlak vereceği durumlar yaşamak mümkündür. Ülke topraklarını ilgilendiren süreçlerde bazı sorunlar yaşanabilir.
 
Ay/Merkür 90’lık açısı iletişim konularında ortaya çıkacak sorunlara işaret ediyor. Yazılı, sözlü iletişim alanlarında temkinli olmakta fayda var. Yanlış anlaşılabilirsiniz. Kavgacı, baskıcı ve zorlayan kişilerle olan iş yada özel ilişkilerinizde zorlanma yaşayabilirsiniz.
 
Ay/Venüs 90’lık açısı ilişkiler konusunda zorlayan etkileri açığa çıkartacaktır. İlişkilerde tartışma, mücadele ortaya çıkabilir. Koç-Oğlak aksında meydana gelen bu etkileşim düşünmeden alınacak kararların sonucunun üzüntü ve pişmanlık getireceğine işaret ediyor.
 
Ülke genelinde siyasi liderler, yöneticiler ve dış ülkelerden gelen baskılama etkisini açıkça görebiliriz. 10. Ve 11. evlerde meydana gelen Koç etkileşimi ise; meclis, partiler ve hükümetin sosyal aktivasyon gruplarını harekete geçebilir. Dış ülkeler, dış kaynaklardan gelen etkiler olabilir.
 
Cebbar esmasının aşikar olacağı günün Merkür Günü olması İLETİŞİM konusunda temel olarak yanlış anlaşılma olacağını açıkça göstermektedir. Gerek ilişkiler gerekse otorite figürleri bilincin sakin sularından uzaklaşarak sinirli, gergin ve BEN zanlarıyla hareket edeceklerinden ortaya çıkacak durumların ZAN perdesinin YANLIŞ ANLAMA(Merkür) yani İDRAK hatasından meydana geleceğini söyleyebiliriz. Fettah, Rahman ve Haliym esmaları günün dengeleyici uçtaki esmalar olarak rahatlık sağlayabilir. Zira bu etkiler FARKINDALIK ölçüsünde hissedilir.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin