20 Kasım 2013 Çarşamba

YÜRÜYEN KUR’AN OLMAK… HAKK’IN YOLUNDA ‘O’ OLMAK : AY-NEPTÜN 120’LİK

Ay İkizler Burcu’nda ‘boşluk’ enerjisiyle açısız bir şekilde ilerlediğinden kararsızlık ön planda olacaktır. İkizler Burcu’nun yöneticisi Merkür’ün Akrep Burcu’nda hareket ediyor olması daha içsel, araştırmacı ve sorgulayıcı bir sürece işaret ediyor. Ne yapmalıyım? Nasıl yol almalıyım? Sorusunu kendimize çok fazla sorabiliriz. Sezgisel davranış modelini izlemek doğru olacaktır.

Ay Boşluk’ta hareket ederken ‘sağaltılmış duygular’ ön planda olur. Dünya hayatı üzerinde hareket ve rotamızın tek bir noktaya odaklı olacağını gösterebilir. İçsel dinamizm, hareket ve yarım kalmış arzuları harekete geçirmek için çok uygundur. Dünyasal talep ve isteklerimiz üzerinde düşünebiliriz. Yeni başlangıçlar için Ay’ın Boşluk’tan çıkmasını beklemek yerinde olacaktır.

Öğlen saatlerinde; Ay Yengeç Burcu’na geçerek aile ve beslenme temalarını gündeme getirecektir. Ay etkisi yoğun olarak hissedileceğinden mide ve sindirim problemleri yaşanabilir. Aşırı duygusal etkileşim kaynaklı ‘yeme temayülü’ sindirim problemlerine sebep olacaktır. Ev ve aile konularıyla ilgilenebiliriz.

Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Neptün 120’lik açısı aşkınlık hissiyle Rabbin yoluna yürüyecek kuvvelerin açığa çıkmasına yardımcı olacaktır. Kalbin özü AŞK dışı AŞK içi AŞK ise; Vedud esması açığa çıkacaktır sevgi terennümleriyle. Yürüyen Kur’an olmak, Hakk’ın yolunda O olmak daha ötesi… O olduğunun farkına varmak. Tam anlamıyla Ay-Neptün açısını anlatır bizlere.

Kalbimizden zihnimize ayna tutar ortak bilincin melekeleri; dua, zikir ve tefekkürle Cennet’in ‘Dünya Hali’ açılır. Kapının anahtarı saf teslimiyet ve iman’dır. Adım atmak içinse; Hay’dan Hu’ya, Söz’den Kelam’a, İlim’den Alim’e pek çok İdrak-ı Nur mertebeleri vardır. Saatler aşka vurur O anda… O sen olursun; Sen O olur…

Yengeç-Balık teması geçmişten getirdiğimiz her türlü sorun, sıkıntı, problem ve rahatsızlığı geride bırakacak enerjileri aktive edecektir. Şafi esması tüm Batıni ve Zahiri fiziksel boyutlarda vücud bulacaktır. Gerçeklik penceresi görmeyi bilenlere sonuna kadar açılarak Allah’ın varlığına erişim sağlanacaktır. Değerlendirme nasibiyle!

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.

Sevgiler,
Güçlü Metin