24 Kasım 2013 Pazar

YARADANIN MORCİVERT IŞIĞIYLA SARILSIN YARALAR

Hayat yolunda ufkumuzu açan değerli öğretmenlerimizin ‘ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ içten dileklerimle kutlarım…
İçten saygı ve sevgiler,
Güçlü Metin
 
Ay-Merkür arasında meydana gelen 90’lık açının etkisiyle ‘iletişim’ konusunda zorlanmalar yaşanacağını gösteriyor.
 
Aslan-Akrep aksında meydana gelen bu etkileşim aşırı özgüven, ego ve kibrin kalın bir ZAN perdesi oluşturması tehlikesine DİKKAT çekiyor. Zira yanlış anlama, alınganlık süper egonun temelinde oluşacaktır. Bu zorlayıcı etkiler; çekişme, inat ve ben bilirimci tavırları karşımızdaki kişilere yansıtacağımızı anlatıyor. ‘Ben Yanlış Düşünebilirim’ diyebilmeli çünkü adı üstünde hepimiz İNSAN’ız! Duygusal depomuzda biriktirdiğimiz kocaman hayallerimiz ve beklentilerimiz var. Bu birikimler gerçekleşmediğinde tüm dünyayla aramıza katran karası zifiri karanlık bir perde çekebilir, zor durumda hissedebiliriz.
 
Ben dediğimiz varlığımız kaim olmayan zan gerçekliğimiz bizi istemediğimiz durumların içerisine sokabilir. Gerçeğin aydınlığı ÖZ dediğimiz berrak suların damlalarında saklıdır. Ay-Satürn 90’lık açısı depresif, karamsar ve baskı altında olduğumuzu hissettirecektir. Korkularımız gün yüzüne çıkabilir. Sorumluluk enerjisinin ağırlığı altında bezgin ve yorgun hissedebiliriz. Duygularımızı ifade etmekten imtina edeceğiz. Güneş-Neptün 90’lık açısı ruhsal alanda enerjinin kafa karışıklığı ve yön kayıpları yaratacağına işaret ediyor.
 
Ruhun, milyonlarca kişinin bilincini oluşturan kozmik havuzda kaybolacağına işaret ediyor. Acılar, hüzünleri, belkileri ve niçinleri çok fazla ruhsal alanımıza alarak enerjimizi bloke edebiliriz. Ruhun hassasiyet kazanacağını söylemek mümkündür. Karar ve irade mekanizmasında ciddi bir zayıflama meydana gelecektir. İncelen ruhsal alan dışsal etkileri açık bir hale gelecektir. Kalbi ve zihni koruma altına almak gerekir.
 
Otorite figürleri, baba ve erkek modelleriyle sorunlar, sürtüşmeler yaşanabilir. İdealize edilen kimliğin gerçek hayatta beklentiyi karşılamaması mümkündür. Ruhun kapılarını kapamak gerekir böyle fırtınalı zamanlarda. Derin sessizlik ve tefekkür gerekir. Hırpalanan ruhu engin denizlerin mavi yeşil derinliklerine doğru yüzdürmek gerekir. Öz gerçeklikle yüzleşerek kimliksel kayıpların sahte kimliklerine kök salmadan atlatalım bugünü. Yaradanın şefkat kanatları sarıp sarmalasın kanayan kalbi morcivert renkli ışığıyla.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin