8 Kasım 2013 Cuma

JÜPİTER RETROSU RUHSAL&GENEL&BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ (7 Kasım 2013 – 6 Mart 2014)

İlahi bilgi ve himmetin planeti ‘Jüpiter’ geri hareketine başladı. Bolluk, bereket ve şans ile bağdaştırılan böylesine önemli bir planetin Retro konumuna geçmesi önümüzdeki günlerde 7 Kasım 2013 – 6 Mart 2014 arasında bahsedilen başlıklarla ilgili sıradışı gelişmelerin yaşanacağına işaret ediyor. Jüpiter, her burca 12 yılda bir gelerek genişleme ve yayılma özelliğini ortaya çıkartır.

Jüpiter’in ‘şans’ gezegeni olarak adlandırılması çift kısmetli bir nitelikte olmasından kaynaklanır. En temelde yatan özelliği ise; İYİMSER olmasıdır. Olumsuz bir konunun bile OLUMLU bir tarafını görmeyi başarır. Şimdi burayı iyi değerlendirmek gerekir ŞANS yada ŞANSSIZ gezegen YOKTUR(!) Bir konuya, durumu yada olaya ‘iyi’ yada ‘kötü’ açıdan bakılması durumu söz konusudur. Her olan HAMD HALİ içerisinde ŞÜKÜR eda edebilmek tamamen Jüpiter etkisinde bir davranıştır.

İlahi derinliğin kavramsal bilgilerini değerlendirmek yine Jüpiter tarafında oluşturulacak nitelikleri içinde barındırır. İlahi konulara olan derinleşme içgüdümüz Jüpiter ile bağdaştırılır. Zira burada Khiron’da oldukça önemli bir anahtar niteliğindedir(!) Jüpiter düz hareketinde tüm bu etkileri bizlere sunarken Retro hareketinde bizlere bambaşka bir yüzünü gösterecektir. Jüpiter bizleri öylesine iyimser bir noktaya getirir ki; elimize geçen fırsatları göremeyebiliriz(!)

İşte tam bu noktada Jüpiter Rx hareketine başladığı anda SLOW MOTION(yavaş çekim) film izler misali ‘olumlu’ gelişmeler yavaşlamaya başlayacaktır. Bu sizlerin gözünü korkutmasın bazen iyi olanın farkına varıp değerlendirebilmek için ilahi irade bizlere ‘DUR’ işareti yapar. Görmeyip üzerinden geçip gittiğiniz tüm FIRSATLAR yeniden ayağınıza gelecektir. Jüpiter inzivaya çekilip gözden kaçırdığınız, değerlendiremediğiniz her türlü şansı yeniden sizlere sunacaktır.

GENEL ETKİLER;

Yeni bir işe başlamak için uygun zaman dilimi değildir. Önceden karşınıza gelen, değerlendirmeyip geri çevirdiğiniz bir iş varsa MUTLAKA değerlendirmenizi ÖNERİRİM

Uluslar arası ticaret yapıyorsanız bu konuda DİKKAT etmenizi öneririm. Zira Jüpiter yabancılarla ilişkilidir. Ayrıca ‘ABARTI’ Jüpiter’in tanımlarından biridir. Size abartılı ve gösterişli teklifler sunan yabancı ortaklı şirketler, kişilerden uzak durun(!) Eğer ÖNCEDEN böyle bir teklif aldıysanız MUTLAKA değerlendirin.

Yüksek eğitim fırsatları karşınıza gelebilir bu noktayı iyi değerlendirmenizi öneririm. MUHTEMELEN kaçırdığınız bir şans yeniden ayağınıza kadar gelebilir.

Jüpiter, genişleten bir gezegen olduğundan kilo almamaya özen gösterin. Zira, Jüpiter Retro olduğundan ‘tembellik’ ehemmiyeti oldukça artabilir.

Yarım bıraktığınız akademik çalışma yada araştırmanız varsa O’na başlayabilirsiniz. Bu bulunmaz bir fırsattır.

Uzun süredir düşündüğümüz dini, felsefi bir seyahat veya ziyaret varsa MUTLAKA değerlendirecek fırsatlar karşımıza çıkacaktır.

KEMOTERAPİ gören KANSER hastalarımız bu evrede hızlı bir şekilde ŞİFALANACAKLARDIR. ALLAH’IN ŞAFİ SIFATININ İZNİYLE!

*DEĞERLENDİRMEDİĞİNİZ HER TÜRLÜ ŞANS VE FIRSAT YENİDEN AYAĞINIZA GELECEKTİR(!)

ÜLKE GENELİ AÇISINDAN BAKARSAK;

Jüpiter Yengeç Burcu’nda geri hareketine başladığından aşırı milliyetçi, hassas davranışlar içerisinde olabiliriz. Dini ve fikirsel ayrışmalar fanatik uçlarda kavgalara sebebiyet verebilir. Bu konuda DİKKAT edelim. Din, eğitim ve fikirsel dogmalar ülke gündemini işgal edecektir. Kadınlar üzerinde baskılanma hissedebilir. Kredi alan yada almayı düşünen, ev borcuna girmiş kişiler ciddi bir baskılanma içerisinde hissedebilirler. Finansal değişimler ülke gündemine gelecektir. Borçlanma konusunda DİKKAT ediniz. Evlerini borçlanma yüzünden kaybeden kişiler gündeme gelecektir. Aile içi veya kadına olan ŞİDDET gündeme gelebilir. Toplumun değişen ruhsal dalgalanmaları büyük kitle hareketlerine sebebiyet verecektir.

RUHSAL ANLAMDA;

Jüpiter ‘himmet’ ile doğrudan ilişkilidir. Himmet, nimete ŞÜKÜR etmek ile elde edilir. Jüpiter, Şükür eda etmek için kapımıza gelen Zül Celali Vel İkram'ın müşahedesinde hediyesi gibidir. O paketi açmak işi başıdır. Velhasılkelam, amaç ALLAH’ın varlığı ve birliğini İDRAK edecek şuur boyutlarındaki deruni açılımın sağlanacağı tesirlerin zuhur etmesidir. Nitekim çoğumuz şanslı, bolluk ve bereket içerisinde olduğumuz devrelerde(Jüpiter Zamanları) çoğunlukla bize tüm bu nimetleri Rezzak ismi mahiyetinde sunan Yüce Rabbi maalesef anmayız. Darlık ve sıkıntı hallerinde(Satürn Zamanları) Yüce Rabbin Ed-Darr esması suretinde Allah’a daha çok yakin elde ederiz. Bu sebepledir ki; sıkıntı ve derde dahi HAMD EDEBİLMEK çok önemlidir. Jüpiter, inancın merhalesini kalbin sımsıcak ruhani özünde yakarak bizlerin eline iman ve inancın sıcacık mucizelerini sunar. Jüpiter Rx, her geri hareket eden gezegen gibi İÇSEL aleme yolculuk yapmamıza yardımcı olur. İçsel bir HAMD halini ŞÜKÜR köprüsüne bağlayarak RABBİN şifalı ellerini tutabiliriz. Ruhsal bir derinleşme ve olgunlaşma bu evrenin en değerli özelliğidir. Jüpiter Yengeç’te Rx olduğundan aile, vatan ve kollektif bilinçaltından derin bir şekilde faydalanabiliriz. Geçmiş hatıraların kayıtlarını şifalandıracak çalışmalar yaparak zihni AN gerçekliğinde yeniden yapılandırma çalışmaları için çok müsait zaman dilimleridir. ÖZ BEN ışığını yakarak KALBİ NUR aydınlığını yayabiliriz. Dini eğitimler, felsefi sohbetler ve riyazatlar için fevkalade uygun etkiler söz konusudur.

BURÇLARA OLAN ETKİLERİ (Yükselen-Öz-Güneş Burcunuzu Mutlaka Okuyunuz)

Koç Burcu: Ev ve aileyle ilgili göz ardı ettiğiniz konular yeniden gündeme gelecektir. Yeni bir ev almak istiyorsanız fırsat ayağınıza gelebilir yada ailenizle probleminiz varsa düzeltebileceğiniz durumları yeniden ortaya çıkartabilirsiniz. Ev satımı için uygun değildir(!) İç aleme dönmenizi öneririm. Uzun süredir size sıkıntı veren, psikolojinizi bozan çekirdek inançlarınızı keşfedebilirsiniz.

Boğa Burcu: İletişim ve düşünme şekliniz ‘iyimser’ etkiler kazanacak. Ruhunuzu ve kalbinizi yazarak ve konuşarak ifade edebilirsiniz. Yepyeni ve ufkunuzu açacak eğitimlere başlayabilirsiniz. Fanatik, saplantılı ve sabit düşünceleriniz olabilir. Bunları empati kurarak aşma yoluna gidebilirsiniz. Kardeşler ve yakın çevrenizi daha rahat anlayabilirsiniz.

İkizler Burcu: Maddi ve manevi sahip olduklarınız konusunda kısıtlanma etkisi yaşayabilirsiniz. Yeni bir iş yada beklediğiniz koşulların altında terfi alabilirsiniz. Mal, gayrimenkul gibi konularda ederinin çok altında koşulda teklifler gelebilir. Acele etmemeniz hatta malı elden çıkarmamanızı öneririm. Alım-satım için uygun etkiler mevcut değil(!)

Yengeç Burcu: Aşırı kilo alımına DİKKAT! Aşırı tembelleşme ve olayları akışına bırakma görülebilir. Hareketsizleşebilir ve çok yiyebilirsiniz. Ayrıca, radikal kararlar almak için uygun etkile mevut değil. Ortaklık ve iş tekliflerini bir süre bekletmekte fayda var. Bu evrede var olan koşullar üzerinden işleri takip etmek ve hayat düzenine yön vermek uygundur.

Aslan Burcu: Bu evre en çok Aslan Burcu için yararlı olacaktır. Uzun süredir ŞİFA beklediğiniz bir rahatsızlığınız mucize bir şekilde iyileşebilir. Dua, meditasyon, tefekkür için muazzam zaman dilimleri. Ruhunuz, kalbiniz ve aklınız bir olarak aynı düşünceye odaklanabilir. Bu da fikir ve dileklerin fiziksel dünyada gerçekleşmesine olanak tanır. Gizli-saklı işlere girmeyin(!) Evrenin tokadı ağır olacaktır.

Başak Burcu: Arkadaşlardan beklediğiniz destekleri göremeyebilirsiniz. Fakat daha öncesinde değerlendiremediğiniz bir yardım konusu varsa MUTLAKA yeniden karşınıza gelecektir. Kariyerden gelecek kazançlarda kısıtlanma söz konusu olabilir fakat önceki koşullar doğru değerlendirilmişse korkmanıza gerek yoktur. Dilekleriniz, umutlarınız ve yapmanız gereken işler konusunda sıradışı destekler görebilir yada şanslı karşılaşmalar yaşayabilirsiniz.

Terazi Burcu: Kariyerinizle alakalı kibir ve egodan uzak durmalısınız. İçinizden hiçbirşey yapmak gelmeyecek. Oysa ki; bu evre bişeyler yapmanız ve şansın kapısının aralanacağı dönem. Sadece Rx dönemi olduğundan sizin o şans kapısını iterek aralamanız gerekiyor. Toplumsal statünüzün düştüğüne dair karamsarlığa düşebilirsiniz. Bunlar tamamen ZAN etmenizden kaynaklıdır. Siz bu evrede içsel kaynaklarınızı iyileştirerek ne yapmak istediğinize net bir şekilde karar vermelisiniz. Yeni olan geçici iş ve kariyer fırsatları rengarenk bir paket halinde önünüze sunulabilir, ALDANMAYIN!

Akrep Burcu: Fikirsel anlamda ‘iyimser’ ruh halinden uzaklaşabilirsiniz. Ticaret, evlilik, ortaklık konularında DİKKAT etmenizi öneririm. Hukuki konularınız varsa sürüncemeye girecektir. Yüksek eğitim konularında bazı gecikmeler yaşanabilir. Bu evrede olan mevcut koşulları korumanız hayrınıza olacaktır. Ayrıca; din, felsefe, ideolojileriniz bağlamında derinleşebilirsiniz. Bu manada yol gösterecek kişi ve durumlar karşınıza çıkabilir. Hatta uzun süredir ziyaret etmek istediğiniz yerlere yolculuk yapabilir, buralarda zihinsel ve ruhsal açılımlar yaşayabilirsiniz. Mutlaka değerlendiriniz!

Yay Burcu: Ölüm ve ölüm ötesi konulara merak salabilirsiniz. Aşırı meraklı ve şüpheci eğilimler gözlemlenebilir. Kredi, alacak, borç veya eşin kaynaklarında ciddi kısıtlanma yada gecikmeler yaşanabilir. Bu evrede kredi yada borç durumlarına girmemenizi ÖNERİRİM! Ayrıca; ameliyat, cerrahi her türlü işlem için acil değilse beklemek yerinde olacaktır. Ölümle yüzleşeceğiniz deneyimler yaşayabilirsiniz. Korkmayın! Sadece çevrenizde çok fazla bu tarz durumlara şahit olabilirsiniz. Kanser yada kötü bir rahatsızlık ortaya çıkarsa ŞİFA bulacaksınız ALLAH’ın ŞAFİ sıfatının izniyle…

Oğlak Burcu: Evlilik, ortaklık konularında gecikme yada ertelenme yaşanabilir. Sukuneti bozmayalım. Yakın arkadaşlarınızın şanssız durumlarını görebilir maalesef yardımcı olamayabilirsiniz. Danışmanlık alan yada veren biriyseniz durumların iç yüzünü görebilecek özel yeteneklerinizi keşfedebilirsiniz. Eşinizin zorlandığı süreçler yaşanabilir. Sukuneti bozmamak ve hamd haline devam etmek ruhani açılımlar sağlayacaktır.

Kova Burcu: Çalışma ortamı ve gündelik hayatınızda olumsuz bir ruh haline bürünebilirsiniz. Aşırı sorumluluk ve çalışma yükünden bunalarak tembellik etmeye meyil edebilirsiniz. Ele avuca gelmez iş fırsatları karşınıza gelebilir. Bunlara güvenerek elinizdeki işinizden olmamanız konusunda sizleri UYARIYORUM! Sağlık konuları gündeme gelebilir. Çalışma arkadaşlarınızla sürtüşme yaşama yada konumuzu beğenmeme gibi durumlar yaşanabilir. Bu evrede mevcut koşulları değerlendirmek yararınıza olacaktır.

Balık Burcu: Aşk ilişkilerinde aldanmalara açık bir evredesiniz. Beklentileriniz karşılanmayabilir. Uzun süredir çocuk sahibi olmayı bekleyen Balıklar için anne baba olma müjdesi verebilirim. Çocukları olan Balıklar çocuklarının eğitimleriyle alakalı sorunlar yaşayabilir. Yaratıcılığınızı ortaya koyarken şartlar fazlasıyla aldatıcı olabilir DİKKAT. Sahne önündeki Balık burçları hayalkırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu evrede değerlendiremediğiniz şanslar yeniden ayağınıza gelebilir. Borsa, yatırım gibi riskli işlerden 4 ay boyunca UZAK HATTA ÇOK UZAK DURMALISINIZ! Bu evrede ilahi irade ile yaratılış amacınız arasında farkındalık yaşayacağınız deneyimler hayatınıza gelecektir. İçsel yaratıcı enerjinizi insanlara sunabileceğiniz yapıtlar ortaya koyabilirsiniz.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini dilerim…

Sevgiler,
Güçlü Metin