29 Kasım 2013 Cuma

HAYATIMIN SORUMLULUĞU BENDE! BEN NERDE?

Ay Terazi Burcu’nda hareket ettiğinden ilişkiler ve diplomasi ön planda olacaktır. Aşırı zevk ve keyif verici alışkanlıklara meyil etmemekte fayda var. Ay-Venüs 90’lık açısı ilişkilerde mücadele, agresyon ve zorlanma getirecektir.
 
Terazi-Oğlak aksı SORUMLULUK ve MESULİYET enerjisini ortaya koyacaktır. İlişki teması üzerinde SORUMLULUK etkisi yoğun olarak hissedilecektir. Anlaşma, sözleşme ve hukuki konular gündeme gelebilir. Sorumluluktan kaçındığınız her türlü durum karşınıza çözülmesi gereken bir problem olarak çıkacaktır.
 
Zevk ve keyif verici bir alışkanlığı bırakmak zorunda kalabiliriz. Bu etkileşim uzun süredir kilo vermesi gereken fakat kilo vermeyen birinin aniden ‘şeker hastası’ olduğunu öğrenmesine yol açabilir. Yada egzersiz yapmadığı için kemiklerinde kireçlenme(Oğlak) meydana getirerek uzun süreli hareket ve fizik tedaviye yöneltebilir. Satürn, bilge öğretmendir. Bazen başımıza bir felaket geldiğinde kendimize geliriz. Bunlar Rabbin şefkatli tokatlarıdır. Farkındalık ölçüsünde bu etkiler hafiften zora doğru bir sıralama izler.
 
Ay-Jüpiter 90’lık abartılı BEN duygusunu ortaya çıkartabilir. Kibir ve narsist eğilimler ilişkilere zarar verebilir. İnanç ve fikirlerimizde FANATİK uçlarda gezinmekten kaçınmakta fayda var. Hepimizin sahip olduğu fikir, inanç ve felsefe hayatımızda belli ölçülerde karar alma mekanizmasına etki eder. Önemli olan; birimizin özgürlüğünün başladığı noktada diğerinin özgürlüğüne sınır geliyorsa; tam bu noktada ‘sorun var’ demektir. Jüpiter’in ‘abartı’ etkisinden uzak olmakta fayda vardır. Ayrıca, karşınızdaki kişiye aşırı güvenmek devamında tamiri mümkün olmayan üzüntü ve kayıplara sebep olabilir.
 
Ay Terazi Burcu’nda hareket ettiğinden moda, sanat ve estetik konularıyla ilgilenebiliriz. Zira, Venüs günü olan Cuma bu etkiyi katlayarak çoğaltacaktır. Güzel sohbetler yapabiliriz. İlişkilerde SORUN enerjisi varsa dahi biz bakış açımız ve olaylara verdiğimiz TEPKİLER sayesinde olumlu sonuçlar yaratabiliriz. Gökyüzü değişmez bir KADER sunmaz. Sadece etkileri yaratır. Oysa, CÜZ-İ İRADE yani tepkiler ve tercihlerimiz sayesinde belirleyeceğimiz tutum ve davranış modellerimiz hem durumun akışını değiştirir hem de FARKINDALIK ölçüsünde tekamül etmemize yardımcı olur. Rabbin katında İYİ yada KÖTÜ yoktur(!) Sadece OL’AN’ vardır.
 
En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
 
Sevgiler,
Güçlü Metin