18 Ekim 2013 Cuma

DUYGUSAL AGRESYONA KARŞI CÜZ-İRADE: Ay-Venüs 120’LİĞİNE KARŞI AY-JÜPİTER 90’LIĞI


Ay-Venüs arasında meydana gelen 120’lik açının kesinleşmesiyle birlikte ilişkiler düzleminde olumlu akışlar meydana gelecektir.

Koç-Yay aksında oluşan bu etkiyle ÖZGÜRLÜK isteği abartılı bir hal alabilir. Cüz-i İrade’nin ortaya çıkmasına oldukça müsait zaman dilimleri.

Ay, en içrek duyguların dile gelmemiş halini bizlere anlatırken Koç gibi agresif, hareketli, heyecanlı ve enerjik bir burçta hareket etmesi DUYGUSAL AGRESYON etkisini aktive edecektir. Aynı zamanda dispozitör Mars’ın Başak burcunda hareket ediyor olması duyguların eleştirel, mükemmeliyetçi, saf ve açık bir titizlikle ortaya konacağını gösteriyor. Öte yandan Yay Burcu’nda hareket eden Venüs’ün Yay Burcu gibi heyecanlı, değişken ve özgürlüğüne düşkün bir burçta hareket etmesi tüm bu Ay reaksiyonuna canlılık katacaktır. Duygularımızı açıkça, sonunu düşünmeden bir devrimci misali ortaya koyabiliriz. Tüm etkileşimin arka planında tepkisel bir savunu oluşacaktır. Bu etkileşim bir ilişkinin bitişi yada ani başlangıcı olarak yorumlanabileceği gibi özgürlüğe atılan bir adım olarak değerlendirilebilir. Maddi ve manevi zincirlerin kırılarak yeniden yapılanma için uygun adımlar atılabilir. Keyif aldığımız konularda ani değişimler meydana gelebilir.

Ay-Mars ‘biquintile’ açısı harekete geçerken sahip olduğumuz yeteneklerin idrakına vararak kullanabileceğimiz etkileri bizlere sunacak.Koç-Başak uyumsuz görünmüyor olabilirler. Fakat Antik Çağ Astrolojisi’nde ‘anticion’ olarak değerlendirilen ‘özel’ bir etkileşimleri mevcuttur. Problemleri detaylar denizinde kaybolmadan çözebilecek idrak ve kabiliyetlerimiz artacaktır.

Ay-Jüpiter 90’lık açısı dogmatik ve fanatik etkiler verecektir. İnanç, felsefe, düşünce ve fikirsel konularda ‘ben bilirim’ noktasında kibir, ego devrede olabilir. Aile ve geleneksel konularda ayrışmalar meydana gelebilir. Toplumsal anlamda gruplaşma ve milliyetçi yaklaşımlar huzursuzluk yaratabilir. Günün genel etkisi huzursuz, gergin ve duygusal agresyona oldukça açık olacaktır.

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim.
Sevgiler,
Güçlü Metin