19 Ekim 2013 Cumartesi

19 EKİM KOÇ BURCU’NDA AY TUTULMASI & BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ: DÜZEN DAĞILIYOR! VİCDANINIZA ‘MERHABA’ DEYİN!


Ay tutulmaları hayatlarımızda önemli dönemeç noktalarına işaret eder. Fiziksel belirtilerinden daha çok duygusal ve içsel şekilde kendisini gösterir.

19 Ekim 2013 yılında meydana gelen tutulma 25 derece 45 dakika Koç Burcu’nda 02.37’de meydana gelecektir. TUTULMA ANI haritası incelendiğinde Aslan Burcu tam tutulma anında yükselmektedir. 29 derece’de bulunan yükselen burç REGULUS kraliyet yıldızıyla kavuşarak TUTULMA ANI’na özel bir anlam katmaktadır. Bu tutulma insanlığa İLAHİ İRADE tarafından verilen bazı görevlere işaret etmektedir. Ego, kibir, benlik ve gurur gibi insani tabiatın getirdiği duygular tarafından sınanacağımızı söyleyebilirim.

Dispozitör Güneş’in Terazi Burcu’nda yerleşerek İLETİŞİM konularına işaret etmesi oldukça manidar. Terazi Burcu ‘ben’ demeyi bilmeyen hep ortaklaşa işler yapma yoluna giden özellikler sergiler. Şimdi burada Aslan vermiş olduğu koordinasyon, yönetme ve tek başına bazı konuların sorumluluğunu alma zamanının gelmiş olduğunu görüyoruz. İnsanları kırmamak, incitmemek veya uyum sağlama adına kimliğimizden(Güneş) vazgeçtiğimiz noktaları toparlamak zorundayız. Ayrıca, Güneş-Jüpiter arasındaki 90’lık açının etkisiyle aşırı bağlı olduğumuz değerler, fikirler, etnik gruplar konusunda ciddi bir deneyimden geçmemiz olası. Bir gruba ait olarak kendi ÖZDEĞERimize ihanet ediyorsak MAALESEF bu tutulma esnasında savunduğumuz fikir ve ait olduğumuz gruplarla çatışma, zorlanma ve bize zor gelen yanlarını görerek EYVALLAH ETME huyumuzdan vazgeçerek ayrı bir yol çizmek zorunda kalabiliriz.

Ay-Venüs arasında oluşan 120’lik sayesinde ÖZGÜRLÜK tamtamları çalmaya başlayacak. Bireysel veya toplumsal AİDİYET ANLAYIŞI köklü bir değişime uğrayacak. Vicdani gerçekliğimiz sahneye çıkarak fikirsel putları birer birer ortadan kaldırmaya başlayacak. Burada DİKKAT ediliyor –E BİLMEK- ekini kullanmıyor KESİN OLARAK –ECEK –ACAK eklerini kullanıyorum. Bu öyle bir duygusal reaksiyon yaratacak ve herkes kendi yolunun neferi olmak için adım atmaya başlayacak.
Koç Burcu tutulması savaşçı, öncü, atılgan ve bireysel bir karakter sergiler. Yönetici Mars’ın Başak Burcu’nda yerleşerek yükselen anın derecesine yakın yerleşmesi aşırı eleştirici tutum sergileneceğini gösteriyor. Başak mimari yapılanma ile ilgilidir. Toplumsal düzeninin Marsiyen bir etkiyle hayat bulacağını söyleyebiliriz. Yani özetle AZICIK HUZURUMUZ KAÇACAK! Düğümlere açı yapmasıyla birlikte KADERSEL ve DÖNÜŞÜ olmayan yollara girebiliriz.
Regulus sayesinde kin, nefret, öfke gibi duygulara sahip olan bir yapıdaysak bunları acilen ortadan kaldırmalıyız. Çünkü, REGULUS erk gücü verir. Bu güç yeri geldiğinde AFFETME gibi yücegönüllü davranışları beraberinde getirir. Affedecek kadar yücegönüllü değilsek verilen GÜÇ elden alınır. Tüm güç sahipleri güçlerinin getirdiği büyük bir sınanmadan geçecekler. Gücün mekanizması değişebilir zannımca.

Bu tutulma esnasında değer yargılarımızı gözden geçirmek gerekiyor. Elimizdeki en değerli güç olan RUH enerjisine sahip çıkmak gerekiyor. Bazen yola çıkarken elimizi tutan, işlevi bitmiş ve bozulmaya yüz tutmuş fikir, düşünce veya kişileri hayatımızdan sevgiyle uğurlamak gerekir.
Neptün-Mars arasında meydana gelen 180’lik ciddi bir kayıp enerjisine işaret ediyor. Başak-Balık aksı enteresan bir temadır. Başak, DÜZEN ile alakalıdır. Oysa, Balık DAĞILMA enerjisini getirir. Şimdi buradan çıkan sonuç DÜZENİN DAĞILMASI olacaktır. Toplumsal bağlamda alışkanlık haline gelen her türlü durum dağılacaktır. Alışkanlıkları bırakmak çok zordur. Örneğin: Bu kilo problemine sebeb olan bir ‘beslenme alışkanlığı’ da olabilir yada toplumun kilo almasına sebeb olan ‘gıdaların üretiminde kullanılan maddeler’ de olabilir.

Her ne olursa olsun: DÜZEN DEĞİŞECEK! Vicdani yargıçlarına kör ve sağır olan bizler İLAHİ İRADE’nin yargıcımızı harekete geçirmesiyle DÜZENİN DÖNÜŞMESİ sonucuna katlanma zorunda kalıyor olacağız. Alışkanlıkları değiştirme, ruhsal olana vicdanın sesini dinleyerek yönelmek için uygun zamanlar geliyor. Ruhun eğitileceği önemli bir dönemeçteyiz. Kendimizle yada başkalarıyla olan SAMİMİ duyguları gözden geçirelim. Bir kişiye SENİ SEVİYORUM dediğimiz aslında SEVMEK kelimesinden anladığımız nedir? Sorusunu soralım VİCDANlarımıza(!) Gücü elinde tutanlara olan kızgınlığımız neden? Biz O durumda olsak ne yapardık? Bu soruların cevaplarına dürüst yanıtlar verdiğimiz ölçüde TUTULMA’nın zararlı etkilerini en aza indireceğiz. Ruhsal anlamda olduğumuz, gerçek kimliğimizi ortaya koymamız gerekiyor.

TÜRKİYE AÇISINDAN PERSPEKTİF NEDİR?
Ülkemiz açısından bakıldığında ilerleyen süreçlerde aşırı milliyetçi ve etnik grupların saldırıları gündeme gelecektir. Yönetimi ilgilendiren konularda önemli yasal değişiklikler söz konusu olabilir. Seçim esnasında meydana gelecek skandal niteliğinde bir konu –medya veya internet kanalıyla- gündeme bomba gibi düşebilir. Kitlesel ölümler meydana gelebilir. Bu büyük bir doğa felaketi kanalıyla, teknolojik bir kitlesel imha silahı veya salgın gibi bir durumla ortaya çıkabilir. Yönetici konumunda olan kişilerin ortaya koyacağı konularda agresif bir yapı sergilemesi söz konusu olabilir. Bu durumda muhalefet kanalında yada karşıt görüşteki kişilerin kitlesel hareketlere yönelmesine sebebiyet verebilir. İç savaşa oldukça müsait zaman dilimlerinde olduğumuz konusunda uyarıda bulunuyorum. Mütteffik devletlerin destekleri bazı noktalarda yön ve rota şaşırmamıza sebebiyet verebilir. Ülkelerin karması vardır. Geçmiş geleceğin her dem aynasıdır. Olumlu ve ılımlı düşünerek nefret ve kincilikten uzak bir şekilde hareket etmekte fayda var. Allah’ın Ya Kahhar esması yerine Ya Vedud esmasının ülkemize ve tüm Dünya’ya yayılarak çoğalmasını temenni ediyorum. Bütünün hayrına gelişecek durumların meydana gelmesini temenni ediyorum.

Burçlara Göre Ay Tutulması ve Etkilerini kısaca özetlemek isterim:
-ÖZ-YÜKSELEN-AY BURCUNUZA GÖRE OKUYUNUZ-

Koç Burcu: Hayatınızla ilgili önemli kararlar alarak yeni başlangıçlar yapmak için uygun bir döneme giriyorsunuz. Fiziksel ve zihinsel yönden yeniden yapılanabilirsiniz. ‘YENİ’ olan her türlü girişim ve adım hayrınıza sonuçlanacaktır. Kronik sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Aşırı çalışma yüzünden yorgun düşebilirsiniz. İlaç ve sıvı zehirlenmelerine DİKKAT etmelisiniz! İş yerinde güç çekişmeleri meydana gelebilir, ufak tefek kazalara maruz kalabilirsiniz.

Boğa Burcu: Hayatınızda karanlık noktada kalmış, sizden saklanan her türlü konu yada kişi açığa çıkacaktır. Uzun süredir bilmediğiniz bir rahatsızlığınız varsa aniden ortaya çıkabilir. Aşk ilişkileri, çocuklarla ilgili konularda sıkıntılı konular gündeme gelebilir. Ani başlayan bir aşk başladığı gibi hızlı şekilde ortadan kalkabilir. Riskli konulara ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan zarar görebilirsiniz. Aldanmalara DİKKAT etmelisiniz!

İkizler Burcu: Yeni sosyal gruplar, arkadaş çevresi aniden önem kazanacaktır. Hayal ettiğiniz konularda yeni gelişmeler meydana gelecektir. Arkadaş çevreniz yada bulunduğunu gruplardan bu konularda ciddi destekler alabilirsiniz. Aile yada evle alakalı sorunlar gündeme gelecektir. Kariyerden gelecek kazançlarda gelişmeler meydana gelecektir. İş hayatında hedeflerde dağılma yada beklentinin tam olarak karşılanmaması söz konusu olabilir.

Yengeç Burcu: Kariyerle ilgili ani değişimler meydana gelecektir. Uzun süredir beklenen bir terfinin gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Toplumsal statünüz değişebilir. Evlilik kararı alabilirsiniz. Duygusal anlamda hissettikleriniz geniş kitlelere duyurma şansınız oldukça yüksek. Yakın çevre, kardeşler yada komşularınızla ufak tefek sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İletişim şekliniz agresyona açık yada eleştirel olacağından çevreniz bunu yanlış anlayabilir. Yanlış anlaşılma, alınganlık yada tartışmalar meydana gelebilir. Kısa süreli çıkacağınız yolculuklarda aksilikler yaşamanız olasıdır.

Aslan Burcu: Yabancı kültürler, uzak ülkelere seyahatler, ticaret ve hukuk konuları gündeminizde olacak. Yabancı firmalardan gelecek iş fırsatları ve teklifler olabilir. Maddi ve manevi sahip olduğunuz şeylerle alakalı sıkıntı yaşayabilirsiniz. Yeteneklerinizi ifade ederken sıkıntı yaşamanız muhtemeldir. Yüksek eğitim ve öğretim alanlarında önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Özdeğerinizin sorgulanacağı bir süreçtesiniz. Hukuki konularda uzun süredir beklediğiniz bir konu sonuca ulaşabilir. İşle alakalı gelen teklifler beklentilerinizin altında yada yeteneklerinizi tam olarak gösterebileceğiniz bir yerden olabilir. Fakat siz mutlaka bunları değerlendirme altına alın ve arkanızı dönmeyin(!)

Başak Burcu: Ortağınız, eşiniz yada başkalarının kaynaklarından gelecek kazançlarla ilgili olumlu gelişmeler yaşanabilir. Uzun süredir beklediğiniz yada talep ettiğiniz nafaka, kredi, vergi yada borç gibi ödemeler varsa kabul edilebilir. Tehlikelerle yüzleşebilirsiniz. Ökült konulara merak yada sıradışı ruhsal deneyimlere açık durumdasınız. Aşırı gergin, öfkeli ve agresyona açıksınız. Karşınızdaki kişileri yanlış anlamaya yada saldırmaya çok müsaitseniz. 9 Kasım sonrasını bekleyerek önemli kararlar almanızı öneririm. Aslında bu dönem hayatınızda size fazlalık gelen konuları, şeyleri yada kişileri hayatınızdan çıkartmak için oldukça olumlu bir dönem. Yine de 9 Kasım ve sonrası bu kararları netliğe kavuşturmanızı öneririm.

Terazi Burcu: Tutulmanın ana aksında biri olan Teraziler önemli kararla alacaklar. Hayatınızda evlilik, ortaklık gibi kararlar alabilirsiniz. Sözleşmeler, akitler ve yeni arkadaşlar gündemde olacaktır. Danışmanınız size yepyeni bir ruhsal yol ve yön gösterebilir. Tabi bu tutulma ‘olumsuz’ olan her türlü ortaklık, ilişki, sözleşme yada arkadaşlığı kökten bir şekilde bitirecektir. Saldırgan, tehlikeli ve agresif kişilerin dedikodu yada sözel baskılarına maruz kalınabilir. Elenmesi gereken kişiler hayatınızdan çekileceklerdir. Ruhsal anlamda depresif ve aşırı derecede gergin hissetmemiz mümkündür.

Akrep Burcu: İş ve çalışma ortamınızla alakalı değişimler meydana gelebilir. Çalışma ortamınızda hakkınız yenebilir yada aşırı iş yükü yüzünden zorlanabilirsiniz. Beklediğiniz terfi gerçekleşmeyebilir. Günlük rutin işlerinizde sıkıntılı hissedebilirsiniz. Tüm bunlar size sorumluluk kazandırmak için evrenin kozmik bir oyunu Akrepler, azıcık sabır(!) Kronik bir sağlık problemi ortaya çıkabilir. Sosyal arkadaş gruplarınız yada çevreniz sizin umduğunuz gibi çıkmayabilir. Yalnızlık hissedebilirsiniz. Hayal ettiğiniz, umduğunuz konularda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Kazançlar konusunda beklediğiniz durumlar gerçekleşmeyebilir, destek göremeyebilirsiniz. Özel hayatla alakalı kayıplar yada beklentinin karşılanmaması gibi durumlar gündeme gelebilir. Riskli gerektiren borsa, kumar yada spekülasyon konularına ve hamileler DİKKAT!

Yay Burcu: Yepyeni bir aşk kapınızı çalabilir. Eğlenmeye ve hayatın tadını çıkartmaya hazırlıklı olun. Çapkınlık hat safhaya çıkabilir DİKKAT! Bu dönemde kendinizi ortaya koyma biçiminiz neşeli, iyimser, kararlı ve sanatsal bir hal alacak. Popülariteniz çok yükselecek(!) Yepyeni bir hobi edinebilirsiniz. Uzun süredir çocuk sahibi olmak istiyorsanız hamile kalabilir yada erkekseniz çocuk sahibi olabilirsiniz. Kariyerinize alakalı agresyona çok açıksınız. Yönetici yada çalışma arkadaşlarınızla problem yaşayabilirsiniz. Size gelen bu ÖZGÜVEN ani bir kariyer değişikliğine zemin hazırlayabilir. Bunu tavsiye etmiyorum! Alınganlık aşırı gurur ve egoyla perdeleneceğinden doğru bir karar için doğru zamanı bekleyin. Sahnede olmak güzel FAKAT hayat bir Broadway Sahnesi değil maalesef(!)

Oğlak Burcu: Aile ve evle alakalı konular gündemde olacaktır. Uzun süredir beklediğiniz bir eve taşınabilir yada ev alma kararı alabilirsiniz. Aileyle ilgili konuşulmayan, gizli saklı tutulan ve üzeri örtülen üzüntüler, alınganlıklar gün ışığına çıkarak çözüm bulunabilir. Bu süreç aynı zamanda en derinde yatan konuların gün ışığına çıkmasına yardımcı olacaktır. Psikolojik problemler yaşadığınızı hissediyorsanız terapiye başlayabilir yada uzman birinden yardım alabilirsiniz. Hukuki konularda yada yüksek öğrenimle ilgili konularda aksaklıklar yaşanabilir. Uzak yolculuklarda DİKKAT edilmesini öneririm. Eşyalarınızı kaybedebilir yada uzak ülkelere gidiliyorsa vize sorunları gündeme gelebilir.

Kova Burcu: İletişim konularında önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Yakın çevreniz, kardeş yada arkadaşlarınızdan bu konularda destek görebilirsiniz. Uzun süredir yazmayı düşünüyorsanız kendinizi aniden bir şeyler yazıyorken bulabilir. Hatta kendi sitenizi bile kurabilirsiniz. Yeni eğitimler alabilir, fikirlerinizi yazarak insanlarla paylaşabilirsiniz. Alacak, vergi, borç yada kredi konularıyla alakalı sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Balık Burcu: Maddi ve manevi sahip olduklarınız konusunda önemli gelişmeler yaşanabilir. Kazancınızı arttırma konusunda yepyeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yeteneklerinizi kullanarak kendinize beklemediğiniz alanlardan maddi kazanç sağlayabilirsiniz. Sahip olmayı arzuladığınız şeyler varsa bu dönem elde etmek için uygun etkiler mevcut. İkili ilişkiler, ortaklık ve yakın arkadaşlarınızla alakalı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Alıngan ve gergin tavırlar sergilemeden bu güzel dönemi değerlendirmelisiniz. Balıklar için kendi emekleriyle sahip oldukları maddi ve manevi koşulları arttırmaları MUHTEŞEM zamanlar…

En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim…
Sevgiler,
Güçlü Metin