28 Eylül 2013 Cumartesi

27 EYLÜL CUMA ASTROLOJİK OLARAK GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?


İrade ve duygularımız arasındaki mücadeleyi gösteren Ay-Güneş etkileşimi duygu ve mantık düzlemindeki gelgitleri tetikliyor olacak. Duygusal reaksiyonların ön planda olacağını söylemek mümkündür. İlişkilerimizde duygusal beklenti yoğunlukta olacaktır. Aidiyet teması üzerine oturtacağımız her türlü yaklaşım bizi mücadele içerisinde debelendire...bilir. Aidiyet duygusunu irdeleyerek kafamızda şekillendirmek gerekir.

Bireysel gelişim noktasından hareketle hepimiz toplumsal düzlemde yalnız kalmak ve dışlanmaktan korkarız. Sosyolojik bağlamda ele alınırsa birey geleneksel toplumcu fikirlerin etkisi altında kendi birey olma özgürlüğünü kenara bırakarak bir gruba, fikre veya kişiye ‘aitlik’ hissi geliştirebilir. İşte bu noktadan hareketle Güneş’in Terazi’de ‘düşer’ tabiri bu konuyla net şekilde örtüşür. Çünkü, Terazi Güneş’i kendi bireylik tanımını gerçekleştirmek için başkalarının bireysel gerçekleriyle uyumlanma gösterir. Yalnız burada ince bir nüans farkı var(!) Fikri kabul eder değil sadece uyum gösterir…

Günün genel karakterinde güçlü bir yerleşimde olan Ay’ın Yengeç Burcu’nda olmasıyla birlikte Güneş’in bu ‘biz’ temasıyla hem uyumlu hem çelişik bir tema gösterir. Çünkü, Ay kendi yönettiği burçta tüm marifetini göstererek Terazi Güneş’i ile mücadeleye girerek kişiyi bir ‘ilişki’ yumağına bağımlı hale getirecektir. Oysa,Güneş Terazi gezmek, eğlenmek, flört etmek, başkalarını memnun ederek kendi bireysel gelişiminde bir tamamlanmaya gitmek ister. Buna nazaran, Ay Yengeç’te evde kalmak, evinde vakit geçirmek ve tüm bu sosyalleşmeyi duygusal bağımlılık içerisinde olduğu kişilerle gerçekleştirmek isteyecektir. İkisinin mücadelesi muhtemelen Yengeç’in zaferiyle sonuçlanarak ilişkide duygusal bütünlenmişliğe ulaşmak için sulu zırtlak duygusal bir kıskaç haline dönüşecektir.

Toplumsal düzlemde ele alındığında gelenek, görenek ve alışılagelmiş tarihsel bir döngünün otorite, iktidar ve erk sahipleri tarafından baskılanacağını söylemek mümkün olabilir. Terazi hukuki süreçleri göstermesi açısında halk ve otorite arasındaki adalet savaşlarına işaret ediyor olabilir.

Ay-Venüs arasındaki olumlu etkileşim uzun süredir ortaya çıkmış olan ‘dişil’ enerjilerin alışkanlıkar, davranış modelleri ve zevklerimiz bağlamında ilişki modellerimize yansıyacağını gösteriyor.

Venüs-Mars arasında zorlayan enerjiler ilişkilerde agresyon, mücadele gibi durumların ortaya çıkacağını gösteriyor. Uzun süredir devam eden, bizi zorlayan ve sınandığımız her türlü ilişki kalıbının sınavdan geçtiği süreçlere işaret ediyor. Bu etki aynı zamanda savaş tamtamları ve huzursuzluk işaretidir. Bu psikolojik ve içsel bir döneme işaret ettiği kadar toplumsal anlamda huzursuz, sıkıntılı ve agresyonun en derin karanlıklarında dolaştığımızı gösteriyor.

Ay-Pluton enerjilerinin karşı karşıya geldiği tüm bu süreçlerin huzursuz, endişeli, agresif ve gerçekten karanlık güçlerin devreye girerek toplumsal kayıplar yaşatabileceğini göstermesi açısında manidar.

Ay-Uranüs etkisi toplumsal kaos ve kargaşa olaylarıyla direkt etkili olabilir.En güzele emanet olun, hayırlardan hayrın kolaylıkla gelmesini temenni ederim… #astroloji #burçlar